2023 ve öncesine ait Erzurum Pasinler Belediyesi Emlak Vergisi borcu sorgulama ve online ödeme sistemiyle (kredi kartı veya banka kartı) nasıl ödeme yapabileceğinizi bulabilirsiniz. Ayrıca Çevre Temizlik Vergisi (ÇTV) ödemelerinizi de gerçekleştirebileceksiniz.
Pasinler Belediyesinin yetki alanındaki gayrimenkuller için verilen beyanname neticesinde tahakkuk eden güncel vergi miktarınızı, geçmiş dönemlere ait borçlarınızı sorgulayabilir veya yaptığınız ödemelerin dekontlarını Pasinler Belediyesi online işlemler sayfasından görüntüleyebilirsiniz.
Pasinler Belediyesi Emlak Vergisi Son Ödeme Tarihleri
Erzurum Pasinler Belediyesine bağlı gayrimenkulleriniz için tahakkuk eden vergi borcu her yıl 2 eşit taksitte ödenir. Pasinler Belediyesi Emlak vergisi ödeme tablosu aşağıdaki gibidir:
Emlak Vergisi Dönemi | Son Ödeme Tarihi |
---|---|
1.Taksit Ödeme Günü Başlangıcı 1 Mart 2023 | 31 Mart 2023 |
2.Taksit Ödeme Günü Başlangıcı 1 Kasım 2023 | 30 Kasım 2023 |
Önemli Bilgilendirme
Emlak vergisi borcunu son ödeme tarihinde ödemediğiniz takdirde geciken her bir ay için %2 Gecikme Faizi emlak vergisi borcunuza eklenir. Gecikmiş borçlarınızı da aynı şekilde ödeyebilirsiniz.
Pasinler Belediyesi Emlak Vergisi Borç Sorgulama ve Ödeme
Erzurum Pasinler Belediyesine ait vergi borçlarınızı Pasinler Belediyesindeki veznelere veya Pasinler E-Belediye sistemi üzerinden ödemek zorundadır. İnternet üzerinden online olarak 3 Şekilde Pasinler emlak vergisi borcu sorgulayabilir ve ödeyebilirsiniz.

1- Pasinler Belediyesi Online İşlemler Menüsü
Pasinler Belediyesi Online Hizmetler sayfasında kişisel verilerin gizliliği açısından artık sadece T.C. Kimlik Numarası veya Sicil Numarası ile işlem yapılamıyor. Pasinler Belediyesi E-Belediye sayfasına girdiğinizde üyelik oluşturmanız, kimliğinizi doğrulamanız veya E-Devlet şifresi ve T.C Kimlik numarası ile giriş yapmanız gerekiyor.
T.C Kimlik Numarası doğrulama işlemi ardından bütün borçlarınızı görüntüleyebilir, kredi kartı veya banka kartı ile ödemenizi online olarak yapabilirsiniz.
Pasinler Belediyesi Online İşlemler sayfasına gitmek için tıklayın.
2- E-Devlet Üzerinden Pasinler Belediyesi Vergi İşlemleri
Pasinler Belediyesi E-Devlet entegrasyonu ile Beyan Bilgileri Sorgulama, Sicil Bilgileri Sorgulama, Tahakkuk İşlemleri ve Tahsilat Bilgileri Sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. https://www.turkiye.gov.tr/erzurum-belediyeleri linkine tıklayarak Pasinler Belediyesini seçtikten sonra işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Alternatif olarak Gelir idaresi başkanlığı gib.gov.tr üzerinden de vergi borcu sorgulayabilirsiniz.
3- İnternet Bankacılığı, Mobil Uygulama ile Ödeme
Kolay bir şekilde Pasinler Belediyesi Emlak Vergisi borcunu sorgulamak ve ödemek için aktif olarak kullandığınız bankaların internet şubeleri ve mobil uygulamaları üzerinden Vergi Ödemeleri>>Emlak Vergisi seçimi yaparak ödeme yapmayı deneyebilirsiniz. Pasinler Belediyesinin bankanız ile anlaşması varsa kolaylıkla ödeyebilir, bankanızın kampanyalarına göre emlak vergisi borcunu ekstra taksitlendirebilirsiniz.
Yukarıdaki yöntemlerle Emlak vergi borcunuzu ödeyemediyseniz geriye kalan iki seçenek Pasinler Belediyelerinin veznelerine gitmek veya Pasinler Belediyesi tahsilat birimine telefon ederek güncel iban numarasını talep ederek EFT/Havale yoluyla Pasinler Belediyesi Emlak Vergisi borç ödeme işlemlerini doğrudan yapabilirsiniz.
Emlak vergisi bina, arsa veya konutunuzun Pasinler Belediyesindeki rayiç bedeline göre hesaplanır. İstediğiniz Erzurum belediyelerine ait rayiç bedel sorgulama, emlak vergisi sorgulama ve e-imar durumu sorgulama içeriklerine Online Emlak İşlemleri linkine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Pasinler Emlak Vergisi Muafiyeti
Pasinler Belediyesi sınırlarındaki eviniz brüt olarak 200 metrekareyi geçmiyorsa ve tek bir tane eviniz varsa emlak vergisinden muaf olabilirsiniz. Ayrıca işsiz olanlar ve herhangi bir geliri olmayanlar gelir durumlarını belgeleyerek emlak vergisinden muaf olurlar. Bunların yanında sadece emekli, dul, yetim, ölüm ya da maluliyet aylığı olanlar da emlak vergisi ödemezler.
Pasinler Belediyesine başvuru yapılarak “vergi muafiyet formu” doldurulması gerekiyor. Daha önce ödememeniz gereken emlak vergileri ödediyseniz dilekçe sonrasında geriye dönük vergi iadesi talebinde de bulunabilirsiniz.